fbpx Spa Construct » Beneficii si terapie cu un Ciubar din lemn

Beneficii si terapie cu un Ciubar din lemn

  • Elementele de căldură, flotabilitate și masaj al unui ciubar cu hidromasaj pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate.
  • Persoanele cu  mușchi rigizi, probleme de circulație, dureri de cap, tulburări de somn și afecțiuni cronice medicale precum diabetul, sindromul oboselii cronice, fibromialgia și artrita își pot ameliora simptomele și pot stimula vindecarea prin terapia cu apa fierbinte.

Ameliorarea stresului și beneficiile somnului

Baile in ciubar  pot ameliora stresul și pot îmbunătăți somnul. Jeturile de masaj și căldura liniștitoare ajută la reducerea tensiunii, ceea ce poate facilita adormirea. Efectul de imponderabilitate produs de flotabilitatea apei poate fi, de asemenea, relaxant. Așezarea într-un ciubar crește temperatura corpului, iar scăderea temperaturii corpului care apare după ieșirea dintr-un ciubar poate induce și somnul. Studiile sugerează că petrecerea a 15 minute într-un ciubar din lemn incalzit, cu 90 de minute înainte de culcare poate duce la un somn îmbunătățit.

  • Relaxarea musculară și ameliorarea durerilor articulare

Baile calde in ciubar acționează pentru relaxarea mușchilor și ameliorarea presiunii asupra nervilor. În plus, flotabilitatea oferită de apă reduce greutatea corporală cu 90%, eliminând presiunea de pe articulații. Hidroterapia într-un ciubar poate oferi ameliorarea simptomelor unor persoane cu artrită și poliartrită reumatoidă.

  • Tensiunea arterială și circulația

Căldura apei dintr-un ciubar  poate determina deschiderea vaselor de sânge (numită vasodilatație), care scad tensiunea arterială. Căldura și masajul ușurează fluxul sanguin și îmbunătățesc circulația, pe lângă stimularea impulsurilor nervoase care stimulează sistemul imunitar și digestia.

  • Îmbunătățirea diabetului de tip 2

Terapia facuta intr-un ciubar de baie care implică până la 30 de minute pe zi, șase zile pe săptămână timp de cel puțin trei săptămâni este cunoscută pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să-și scadă glicemia, să piardă în greutate și să-și îmbunătățească tiparele de somn. În special pentru persoanele care nu pot face mișcare, așezarea într-un ciubar poate fi o alternativă eficientă. Cei cu diabet trebuie să fie precauți, totuși, deoarece pot fi mai susceptibili să sufere arsuri pe picioare din cauza leziunilor nervoase cauzate de diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *