fbpx Spa Construct » Ciubar din lemn sau fibra de sticla – Cum se intretine un ciubar?

Ciubar din lemn sau fibra de sticla – Cum se intretine un ciubar?

Întreținerea ciubarului din lemn sau fibra de sticla este crucială pentru utilizarea pe termen lung. Mai jos puteți găsi punctele importante pentru a avea grijă de ciubarul ales de dumnevoastra:

UMPLEREA CIUBARULUI:

Asigurați-vă întotdeauna că ciubarul din lemn este plin de apă pentru a evita scurgerile și lemnul să nu se micșoreze.

Ciubar din lemn – Molid, Larice sau ThermoWood

Pentru modelele de încălzire externă, apa trebuie să acopere și să umple conducta de admisie și ieșire. Pentru modelele de încălzire internă, apa trebuie umplută cu cel puțin 2/3 din adâncimea totală.

Este recomandat să faceți dus înainte de a folosi un ciubar , pentru a vă asigura că prelungiți utilizarea apei.

CURĂȚAREA CIUBARULUI:

Nu este nevoie de substanțe chimice pentru a menține apa curată, cu toate acestea, se recomandă să spălați suprafața interioară din lemn sau fibra atunci când ciubarul este gol. Nu lăsați murdărie în ciubarul de lemn deoarece bacteriile pot forma un strat alunecos. Pentru a evita acest lucru, dezinfectați și curățați în mod regulat interiorul ciubarului.

Toate părțile accesibile ale ciubarului trebuie spălate atunci când este gol și apoi ar trebui să i se dea sa se clateasca foarte bine. Se recomandă ca interiorul ciubarului din lemn sau fibra să fie frecat din când în când; folosind o perie moale și o solutie de curatare și apoi ar trebui să se clateasca foarte bine

PROTEJAREA MASTII EXTERIOARE DIN LEMN:

În funcție de condițiile meteorologice, exteriorul trebuie tratat la fiecare 1-3 ani, cu ulei de tarr. Acest ulei incredibil pătrunde în cherestea și va permite o rezistență mai mare în anumite condiții meteorologice, în special în acele zile fierbinți de vară, când lemnul va fi foarte uscat. Acest lucru va evita, de asemenea, putrezirea lemnului. Nu tratați pereții interiori ai ciubarului de lemn.

ÎNTREȚINEREA INELELOR DE METAL DIN JURUL CIUBARULUI DIN LEMN:

Se recomanda verificarea regulată a centurilor metalice, cel puțin o dată pe lună. Toate centurile trebuie apoi ajustate dacă este necesar.

Când vă umpleți ciubarul pentru prima dată cu apă, pot apărea câteva scurgeri, este normal. Motivul pentru aceasta este că va apărea până când lemnul este saturat și îmbinările sunt sigilate în mod natural. Odată ce acest lucru are loc, scurgerile se vor opri.

SCURGEREA APEI DIN CIUBAR:

Utilizați orificiul de scurgere și dopul pentru a scurge apa din ciubar. Asigurați-vă că apa rămâne curată, scurgeți-o după ce a fost folosită de 3 ori sau lunar. Curățați-l și apoi umpleți-l cu apă proaspătă și curată.

Fiecare ciubar conține un sifon cu dop. La cerere se poate adauga un robinet de scurgere. Vă sugerăm să vă goliți ciubarul când este necesar și apoi să il umpleți cu apă curată. Apa din ciubar este sigură pentru plantele de grădină.

Este sugerat să vă goliți ciubarul numai atunci când apa s-a răcit. Motivul pentru aceasta este că în acest timp apa din sobă s-a răcit. Căldura continuă atunci când încălzitorul nu este înconjurat de apa,il poate deteriora.

UTILIZAREA SOBEI LA CIUBAR:

Timpul maxim necesar pentru încălzirea apei din ciubar este de aproximativ 3 ore. Totul depinde de temperatura apei, de dimensiunea ciubarului și de temperatura exterioară.

Este sugerat să începeți procesul de încălzire odată ce apa din cada ciubarului este la aproape 10cm de partea de sus.

Puteți controla temperatura apei folosind un termometru și schimbând intensitatea focului cu ajutorul comenzii de admisie a aerului. Odată ce ați atins temperatura dorită, închideți regulatorul și temperatura apei nu va crește.

Prin simpla reglare a fluxului de aer, vă permite să aveți control deplin asupra focului și căldurii.

TIPURI DE LEMN RECOMANDAT PENTRU SOBE:

Este sugerat să utilizați numai lemn de esență tare uscat. Puteți folosi si alte tipuri; cu toate acestea, lemnul de foc care conține un conținut ridicat de rășină poate duce doar la acumularea unui exces de gudron, ceea ce înseamnă că va trebui să curățați des.

Evitați utilizarea combustibililor de cărbune și a lemnului proaspăt, umed / verde.

Intrebari frecvente – Ciubar din lemn pentru baie

  • Cum se întreține ciubarul din lemn ?

Impregnarea ajută la combaterea influenței negative a umezelii care afectează întotdeauna lemnul. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe an (înainte și după iarnă). Trebuie remarcat faptul că numai exteriorul  unui ciubar din lemn trebuie acoperit cu ulei. Uleiul de in sau tarr este utilizat pe scară largă în acest scop.

  • Ce este un ciubar?

Practic este un butoi din lemn sau fibra de sticla cu element de încălzire a apei.

  • Care este durata de viata a unui ciubar?

În mod normal, mai mult de 15 ani dacă este întreținut bine. Întreținerea acestor ciubare este un factor foarte important.

  • Ciubarul din lemn  trebuie să fie plin tot timpul?

Lemnul ar trebui să fie păstrat umed tot timpul pentru a evita contracția, care duce în cele din urmă la scurgeri. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să procedați din nou după cum este sugerat în partea de umflare/umplere. Vă recomandăm să păstrați apa înăuntru tot timpul în timpul sezonului cald, dar dacă ciubarele  au nevoie de o reparație sau curățare, nu trebuie păstrate fără apă pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, trebuie să știm că ciubarul nu trebuie umplut cu apă până la vârf. 10 – 15 cm trebuie lăsați întotdeauna pentru a evita revărsarea.

  • Ciubarul iarna. Cum il protejăm?

Recomandările de mai sus se aplică numai pentru un sezon cald. Vă recomandăm întotdeauna să goliti apa în timpul sezonului rece. Daca doriti sa il folositi si pe timpul iernii, puteti monta un incalzitor electric care sa mentina in permanenta apa la 5-10 grade, pentru a prevenii inghetul. Puteti adauga si sare in apa, dar trebuie avut in vedere ca e nevoie de o salinitate destul de mare (peste 20%) pentru a nu ingheta apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *